Shopping

Satisfyer pro 2 next generation är unik – på flera olika sätt. Det som främst utmärker modellen är sättet som den används för att stimulera klitoris. Istället för att detta ska ske via beröring (som med klassiska modeller) sker det med via lufttryck och vacuum.

Unika funktioner och teknik

Satisfyer pro 2 next generation antyder redan i dess namn att det är ”nästa generationens” vibrator. Med andra ord att en helt ny teknik har använts. Denna teknik heter Satisfyer Airpulse och är utarbetad av företaget Satisfyer. Det är just denna teknik som gör modellen så unik. Det är däremot inte första gången som denna teknik används. Även modellen före hade liknande – men här har vissa förbättringar genomförts. Flera olika dildos finns att studera hos dildolistan.

Övrig fakta om Satisfyer pro 2 next generation

Även om det är själva tekniken som främst utmärker denna modell så skiljer den sig självklart, mot dess konkurrerande modeller, på mindre detaljer. Detta med allt från färg och form till inställningsmöjligheter. Det bör däremot inte ses som ”unika” fördelar.

 • Munstycke i silikon
  Munstycket på denna lufttrycksvibrator är av silikon. Det finns ett par fördelar med detta material vilket gör att även fler andra modeller också är tillverkade av silikon. Framförallt är det följsamt, mjukt och mycket lätt att hålla rent. Det är även därför som silikon mycket ofta används inom medicinsk utrustning.
 • Ergonomiskt
  Satisfyer pro 2 next generation är utvecklad för att kunna ge maximal njutning. Till stor del handlar det därmed om en god ergonomi och att kunna använda lufttrycksvibratorn avslappnat. I en del recensioner lyfts det även upp att modellen har mycket god ergonomi. Här ska man däremot komma ihåg att det är mycket personligt vad ”god ergonomi” är. Skulle denna vibrator inte passa att användas kan mycket väl en annan passa bättre osv.
 • Rosa
  Spelar färgen någon roll? Uppenbarligen uppfattar tillverkarna det så eftersom många vibratorer är rosa, ljusblå eller svarta. Satisfyer pro 2 next generation är rosa.
 • Billig
  I jämförelse med många andra av dess konkurrerande modeller är Satisfyer pro 2 next generation ”billig”. Den kostar ca 300 kr även om priset kan variera en hel del mellan olika E-butiker. I en längre recension nämns att den är billig i förhållande till vad man får – men att det finns dyrare modeller som därmed har ytterligare funktioner.
Shopping

Babor har funnits länge (grundades 1956) och har haft en rad olika populära produkter på marknaden. Men vad är egentligen hett just nu? Här tittar vi på topplistan hos en e-butik som inriktar sig på hudvård.

Hy-Öl

Öl är olja på tyska, och Hy-Öl är just en rengöringsolja från Babor. Den innehåller bland annat följande:

 • Sojaböna
 • Jordnötter
 • Sesamfrö

En annan ingrediens är ett quillajaextrakt, vars syfte är att stärka den renande effekten. Den har inga konserveringsmedel och känns inte stram efteråt. Den rekommenderas att användas med motsvarande phytoactive-produkt för rätt hudtyp.

Babor – Enzyme Cleanser

Enzyme Cleanser från Babor är enzympeeling och ansiktsrengöring i en och samma produkt. Den lämpar sig väl med samtliga hudtyper och används genom att blandas med vatten. När den blandas med vattnat bildas ett skum som löddrar milt. Enzyme Cleanser rengör på djupet – men är fortfarande mild – och har samtidigt en exfolierande effekt. Huden revitaliseras genom att överflödig talg och döda hudceller avlägsnas. Dessutom innehåller den c-vitamin, som gör att huden ser extra fräsch ut.

Intensive Repair Cream

Babor kallar deras Intensive Repair Cream för en mirakelprodukt. Den kan brukas som både dag-creme och natt-creme – eller också som 24-timmarscreme. Enligt företaget läker, reparerar och regenerar den huden. De rekommenderar behandlingen till den vars hud är i ett stort behov av förnyelse. Den är till exempel bra för att behandla följande:

 • Linjer
 • Rynkor
 • Ärr
 • Solskadad hud
 • Hudbristningar

Cleanformance Deep Cleansing Pads

Fördelen med Cleanformance Deep Cleansing Pads av Babor är att de rengör på djupet – utan att du behöver ta i eller gnugga med den särskilt mycket. De är berikade med pro- och prebiotika, vars syfte är att stimulera hyns egna förnyelseprocesser, samt att stärka hudbarriären. En e-butik som säljer produkten menar att huden omedelbart känns mjukare och jämnare. Butiken menar att det är ett medvetet val som främst riktar sig till dem mellan 25 och 35 år. Padsen är veganska och fungerar för krävande hud.

Repair Cellular Ultimate Repair Cleanser

Repair Cellular Ultimate Repair Cleanser passar alla hudtyper och är framför allt avsedd för hud som är i behov av regeneration. Det står också att den är optimal att använda efter plastikkirurgiska ingrepp, microdermabrasion och syrabehandlingar.

Repair Cellular Ultimate Repair Cleanser av Babor rekommenderas att användas kväll och morgon på hals, ansikte och dekolletage.

Städ

Lär dig ”allt” om städning

Nåja, den här texten kommer knappast att lära dig allt om städning. Men det kan vara en god introduktion till bättre städning. Texten är överblickande, med fokus på saker som städfrekvens, hur man städer mer effektivt och hur man städar i olika rum, sen kan du fortsätta och gå vidare för här kan du läsa allt om städning.

Hur ofta bör man städa?

Hur ofta man bör städa är svårt att ge ett generellt svar på. Det korta svaret är att det beror på vilken del av hemmet det gäller. Samtidigt kan man konstatera att det är viktiga att städa ganska ofta – inte bara för att vi ska må bättre och för att det ska vara trevligare att vara hemma – utan även för hälsan.

För merparten av hemmet räcker det fint med en städning någon gång i veckan. När det gäller känsligare utrymmen som badrum och kök, så bör de hållas rent kontinuerligt vilket, i de flesta fall, innebär att de bör städas varje dag. De behöver kanske inte städas grundligt varje dag, men de bör åtminstone torkas rent och städas i den mån som krävs för att hålla en god hygien.

 • I köket. Torka av spishäll och köksytor dagligen. Gör rent diskhon och sköt disken varje dag.
 • I badrummet. Gör rent toalettstol och torka av duschen samt handfat och kran. Det är enkelt att göra i samband med användning, och det gör att en god hygien hålls samt förhindrar att kalkavlagringar hinner skapas.

Någon gång i veckan bör hemmet städas noggrant. Det kan till exempel handla om att dammsuga, torka golven (åtminstone i kök och badrum) samt damma av öppna ytor och hyllor. Gör även rent köksmaskiner.

”Allt” om städning – Tips för att städa mer effektivt

Det finns en rad olika tips man kan använda sig av för att städa mer effektivt. Tipsen täcker inte allt om städning och hur det bör utföras – men de kan åtminstone göra att det går fortare, utan att tumma på resultaten.

 • Städa hela huset på en gång, istället för ett rum åt gången.
 • Ha alla rengöringsartiklar på ett och samma ställa – gärna i exempelvis en vagn, så det är portabelt.
 • Läs på mer om städning generellt. Sök till exempel på fraser som ”allt om städning” och ”lära sig allt om städning” på nätet. Du bör få fram flera resultat som hjälper dig på vägen till ett mer effektivt städande.
Skor

Ecco skor - Något som passar alla

Det välkända skomärket Ecco har nog de flesta människor hört talas om. Och vem gillar inte snygga och komfortabla skor som ändå består av en riktigt hög kvalitet? Eccos fokus inom skobranschen är att göra och erhålla sulor som både är bekväma och bra för fötterna med både en god dämpning och fjädring. Skor från Ecco kan man alltså ha i många år. Dina fötter kommer också att tacka dig, både under tiden du bär dem, men också senare i livet. Dessutom har företaget ett miljötänk då de försöker minska sin påverkan på miljön som härrör från garvningen av lädret.

Företaget Ecco grundades år 1965 av Karl Toosbuy i Danmark, men det var inte förrän under 1980-talet som företaget började alltmer ta sig ut på den internationella skomarknaden. Idag återfinns företaget i cirka 88 olika länder världen över. I Sverige hittar man så kallade Ecco Stores, som drivs av privata handlare under ett franchiseföretag. Du kan även handla Ecco skor online i olika skobutiker.

Målet med Ecco skorna har enligt företaget, varit att tillverka skor som passar sina kunders efterfrågan på bekväma skor. Eccos vision är också att vara det mest attraktiva skomärket inom området för nyskapande komfortskor.

Ecco skor för hela familjen

Oavsett om du söker Ecco skor för dam, herr eller barn, kommer du att finna skor som är väl anpassade för varje kön, individ och smak. För barn finns till exempel stövlar, kängor och sneakers, allt för att passa både smak och syfte. På hösten/vintern kan till exempel Ecco skor som är tillverkade av Gore-Tex, vilket gör dem vattentäta, vara ett utmärkt val till ett barn som tycker om att vara ute och plaska i vattenpölarna.

För dam och herr finns också mycket att välja på och Ecco erbjuder ett stort sortiment för att du och din familj ska hitta de skor som passar just er. Ecco skor finns i många olika utföranden, storlekar och färger. Det finns givetvis även i olika slags material och foder, beroende på vad du föredrar och ska ha skorna till. Du hittar allt från boots och sneakers till stövlar, sandaler, ballerinas och klackskor.

Cykel

Cykelsits – hur säkert är det?

Att ta med barnen på en cykeltur kan vara riktigt roligt. Om du har en cykelsits behöver du inte vänta på att de ska kunna börja cykla själva. Att montera en sits på cykeln är enkelt, och produkter på marknaden ska uppfylla relativt högt ställda säkerhetskrav.

Men hur säkert är det egentligen? Givetvis finns det alltid en risk med att skjutsa barn på cykel, även om den må vara liten.

Faktorer som påverkar

Det finns flertalet faktorer som påverkar säkerheten när ett barn ska skjutsas i en cykelsits. En av de faktorerna är hur mycket den som skjutsar väger. Väger chauffören till exempel 90 kilo kommer cykelsitsen att påverka balansen mindre än om chauffören väger 50 kilo. Den som trampar, dess vikt och styrka, är alltså något som spelar in en del i säkerheten. Det här kan till viss del kompenseras om man har en elcykel när man cyklar med barn. Gravitationspunkten sänks något, förutsatt att batteriet sitter lågt (vilket det brukar göra). Cykeln blir helt enkelt mer stabil.

En annan faktor som påverkar är givetvis cykelsitsen i sig. Som nämnt ovan finns det säkerhetsstandarder som produkterna ska uppfylla. Givetvis kan det dock finnas brister i detta. Ett exempel på det framgår när Råd och Rön testade olika produkter på marknaden. Där såg man att ett antal produkter inte uppfyllde standard vad gäller lutning. Att noga jämföra produkter, titta på recensioner och omdömen är något som lönar sig i slutändan.

Sits jämfört med vagn

Cykelvagnar anses ofta säkrar än sitsar – och så kan det också vara i många fall. Generellt är en vagn säkrare när man kör på cykelbanor och vägar där det inte finns någon annan trafik. Om man däremot ska cykla på platser där det rör sig mycket bilar, finns det en risk att vagnen inte syns i alla lägen. De är helt enkelt väldigt låga och riskerar att missas av bilförare.

Vid ett fall är det generellt dock säkrare i en vagn, förutsatt att barnen är fastspända och har hjälm. Från en cykelsits är det längre ned till marken, vilket givetvis påverkar kraften i ett fall. Dessutom är de mindre benägna att tippa.

Kök

Varje festlig tillställning har ungefär samma utmaningar för värden och värdinnan att reda ut. Förutom planering samt inbjudningar eller gästlista är det en fråga om mat och dryck. I vissa sammanhang är rätten redan beslutad. Det gäller bland annat om man bjuder in till surströmmingsmiddag eller kräftskiva. Räkfrossa är ytterligare ett bra exempel. Här gäller det bara att se till att man har alla de tillbehör som kan önskas av gästerna. Denna sorts tillställningar har vissa oskrivna regler. I viss mån är dessa lokala varför man kan vinna på att höra sig för. Genom att anlita cateringföretag i Stockholm kan man få all tänkbar information som är bra att känna till. Även om man kan ha väldigt specifika önskemål, är dessa företag proffs på att hitta vad som krävs för att festen skall bli så bra som möjligt.

Full service vid catering

När man bokar catering i Stockholm eller andra delar av landet är det fokus på service! Allt ifrån matlagning till dukning och disk kan inkluderas utan svårigheter. Viktigt att komma ihåg är att man kan behöva vara ute i god tid. Det finns en hel del cateringföretag men man är sällan ensam om att vilja bjuda till fest. Genom att ha tänkt igenom vad man söker innan en kontakt, går det snabbt och enkelt att få offert på kalaset.

Som inköpare har man alla möjligheter att forma tillställningen som man önskar. Kanske skall det vara serveringspersonal inhyrd för att sköta ruljangsen? Önskas fördrinkar och snacks? Kanske är det en flerrättersmiddag där varje kuvert skall ha rader av gafflar och knivar? Här finns det egentligen inga hinder vad cateringföretaget anbelangar. Det rör sig i stort om vad du som kund är intresserad av. Kommunicera tydligt till cateringföretaget för att de skall ha tid på sig att ta fram en meny som fungerar för festen.

Dryck och kaffe är en sak för sig. Här kan man ha stora olikheter i vad man önskar servera. För den som inte vill ha alkohol går det att finna en uppsjö alkoholfria alternativ som är minnesvärda. Att endast erbjuda mineralvatten till den som inte dricker kan framstå märkligt och kanske i viss utsträckning som en förolämpning. Testa istället fruktmust eller alkoholfritt öl. Det har kommit en rad nya alternativ på marknaden som kan vara av stort intresse för den som vill bjuda på någonting smakrikt till kosten. Via denna sida finns åtskillig information om catering i närheten av Stockholm.

Cykelsits

Polkupyörää ostaessa

Polkupyörää ostaessa kannattaa ajatella mitä lisävarusteita tarvitaan. Kypärä on itsestäänselvä ja hyvä hengenvakuutus. Samoin valot. Valoja on monenlaisia sekä eteen ja taakse. Päässä oleva vilkkuva lamppu on hyvä ajaessa pimeässä kaupungissa sillä se näkyy hyvin. Muita hyödyllisiä tarvikkeita ovat pyöräkori edessä tai laukut tavaratelineen päällä. Voimakas lukko joka ylettyy pylvään tai puun ympärille pumppu ja juomapullopidin. Jos perheessä on pieniä lapsia lastenistuin tai lastenkuljetuskärryt tekee perheen pyöräretkestä täydellisen.

Det finns många saker du bör tänka på när det kommer till att cykla med ditt barn, speciellt de lite yngre barnen. En av de viktigaste aspekterna är säkerheten, både för dig själv och för barnet. Här nedan kan du läsa om olika saker att tänka på för att kunna cyklas säkert med ditt barn, från att köpa en modern sits, exempelvis Thule cykelsits, till att använda hjälm och känna till olika regler.

Thule cykelsits – modern barnsits som håller hög kvalitet

Innan du överhuvudtaget överväger att cykla iväg med ditt barn behöver du en bra cykelsits. Du måste trots allt kunna fokusera helt på vad du har framför dig, samt på att kunna hålla balansen. Det innebär att du behöver en plats på cykeln där ditt barn kan sitta säkert och stabilt. Just Thule cykelsits är ett bra val eftersom den kan anpassas utefter barnets storlek. Cykelsitsen är utvecklad för att kunna användas för barn upp till sex år eller upp till 22 kg.

Flera smarta designval

En annan fördel med just Thule cykelsits är att det svenska företaget har lagt ned otroligt mycket tid på att designa sitsen. Det märks, först och främst är den enkel att installera. Du monterar snabbt och lätt en fästanordning på cykelramen och därefter kan du fästa sitsen på fästanordningen. Den sitter stabilt, kan låsas och går även att justera i olika led. Själva säkerhetsbältet är också utvecklat för att kunna anpassas. Att cykelsitsen kan användas i flera år är en mycket god egenskap, speciellt eftersom moderna cykelsitsar inte är de allra billigaste på marknaden. Ändå är de inte så fasligt dyra som man kan tro. En cykelsits från Thule kan ligga på mellan 500 kronor upp till 1 500 kronor beroende på vilken modell du väljer.

Använd inte cykelsits för de allra minsta

Det är först när ett barn kan sitta upprätt på egen hand som det kan vara aktuellt att använda Thule cykelsits. Generellt är det från och med nio månader som gäller men det gäller att du själv får bedöma om det passar eller ej. Hjälmen är ett måste, både för dig och för ditt barn. Du kanske tänker att det inte är så viktigt att du själv använder hjälm men vad ska ditt barn göra om du tappar medvetandet vid en olycka?

Använd ekerskydd

En annan viktig aspekt att tänka på är att barnen lätt kan få för sig att stoppa in fötterna i cykelhjulets ekrar. Använd ekerskydd för att hindra möjligheten redan från start.

Företagslarm

Företagslarm med kamerabevakning

Det går inte att peka på ett visst företagslarm och säga att det utgör en standard. Varje företag har sina unika utmaningar och risker vilket man behöver ta med i beräkningarna för att företagslarmet skall göra så bra skillnad som möjligt. Här finns det inte någonting standardiserat annat än vissa generella behov som inte är kopplade till verksamhetens art eller geografi. Många gånger utgår man från en stomme vilket utgörs av ett trådbundet inbrottslarm. Detta öppnar för en rad möjliga kompletteringar vilka alla fyller en viktig funktion i helheten. Det gäller såväl kameror som sensorer för att upptäcka risker i verksamhetens fastighet. Såväl brand som vatten, rök och inbrott kan monitoreras av larmpersonalen. Väljer man ett företagslarm från de större aktörerna på marknaden, kan man även räkna med en snabb utryckning oavsett var man befinner sig.

Vissa branscher är mer utsatta än andra när det kommer till brott. Överfallslarm och kameraövervakning kan här göra stor skillnad! Inte minst för personalen som jobbar i bolaget. Andra verksamheter har istället sina utmaningar i form av fukt och elproblematik. Då inget företag är identiskt med något annat, kan man behöva gå igenom behovet grundligt i samband med att man utför en installation. Kritiska punkter kan bevakas extra starkt för att minimera inbrottsförsök.

Bra investeringar

Det finns i allmänhet en rad försäkringar man kan teckna som företagare. Dessa skall i viss utsträckning hantera kostnader i samband med att någonting sker. Dock är det inte alltid man fullt räknat in vad det skulle innebära att verksamheten helt och hållet stannar under några dagar. Det kan innebära stora förluster som inte går att reparera med ersättningen från en försäkring. Som ett komplement till sådana är det därför viktigt att också ha ett bra företagslarm som förebygger och minimerar riskerna. Denna investering kan i bästa fall visa sig helt och hållet onödig, men i andra fall innebära att man kan driva vidare företaget trots att det förekommit intrång, skadegörelse eller varit risk för vattenskador.

Att hitta rätt företagslarm kräver ofta visst arbete. Dessa timmar kan man skatta sig lycklig för om man vid senare tillfälle skulle vara i behov av sitt företagslarm fullt ut.

Odla

Att börja odla grönsaker och blommor i hemmet är någonting om kan utvecklas till en stor hobby. Allt fler väljer att ”sätta spaden i marken” och bygga upp en kryddträdgård, tomatväxthus eller valfri annan odling. Det krävs inte mycket för att komma igång och man kan starta mer eller mindre omedelbart. Flera grödor går att så på friland medan andra kräver groddning i en skyddad och varm tillvaro. Det senare gäller inte minst om man vill få en tidig skörd. Växter som chili behöver i allmänhet få tidig groddning inomhus för att sedan planteras ut när frosten försvinner. Naturligtvis går det att odla även sådana växter på friland direkt, men skörden blir sen. Ett växthus påskyndar det hela och gör att man snabbare kan odla valfria växter. Värmer man upp sitt växthus kan det också vara perfekt för att dra upp de första.

Drivbänk inne

Beroende på hur man väljer att utforma sitt växthus kan det fungera utmärkt som drivbänk under tidiga delen av våren. I takt med att växterna blir större, kan man sedan göra om växthuset för att rymma plantor och jord. Att hitta rätt växthus är viktigt och någonting man skall värdera. Tid som läggs på att utvärdera växthus och placering kan snabbt visa sig vara bra spenderad tid.

Vissa av faktorerna i valet av växthus kan kännas enkla och konkreta även för den som inte tidigare genomfört någon hemmaodling. Andra element är svårare att få grepp om. Det kan vara frågan om vilket glas man skall använda, hur högt det bör vara, vilka ventilationsmöjligheter som erbjuds och hur man kan inreda. Oavsett vilka frågor man har är det en bra idé att gå igenom de olika växthustips som finns att studera. Detta för att man skall få ett så bra och stabilt resultat som möjligt inför somrar och vintrar! Beroende på den yta man har att tillgå kan det finnas en fördel i att välja den typ av växthus som står mot husväggen. Dessa tar mindre utrymme men ger stor möjlighet att odla under sommar och höst.

Hem

Är du en av alla de som tänker att en lägenhet är tryggare än ett hus bara för att du har grannar överallt, är det dags att tänka om. Lägenhetsinbrott ökar nämligen och det är på tiden att alla börjar att ta det på allvar. Att enbart förlita sig på att grannarna du knappt pratar med ska upptäcka att någon försöker bryta sig in, är förstås osäkert. Ett lägenhetslarm är då ett säkrare alternativ.

Större trygghet med lägenhetslarm

Inbrott i lägenheter ökar och man ser framför allt en ökning i december-januari då många är bortresta. Ett lägenhetslarm kan därför skydda mot ovälkomna gäster. En fördel är också att försäkringspremierna blir aningens lägre om man har inbrottslarm, vilket är bra om man nu ändå skulle få inbrott trots att man har ett larm. Vissa larm låter högt vid utslag vilket kan vara positivt då grannarna effektivt blir varnade. I en villa är det inte säkert att grannarna hör, men i en lägenhet är chansen betydligt större att någon hör och kan ringa polisen. Det höga ljudet kan också eventuellt avskräcka de som försöker bryta sig in.

En lägenhet behöver i regel inte samma typ av omfattning av larm som en villa behöver. Detta beror på bland annat på att lägenheter ofta är mycket mindre samt att de inte behöver samma typ av skalskydd som en villa. I övrigt skiljer sig ofta inte larmen mellan lägenheter och villor.

Vad för komponenter ska man ha?

Rörelsedetektor och kameradetektor kan vara bra att ha. Även larma fönstren och dörren. Rökdetektor är bra för att snabbt kunna upptäcka om det brinner i din lägenhet när du inte är hemma. När det kopplas direkt till en larmcentral kan de vidarekoppla larmet till brandkåren, till skillnad från att som med en vanlig brandvarnare förlita sig på att grannarna är hemma och kan höra ditt larm. Ytterligare en bra sak att välja till är att väktare åker ut på larm. Om de ska gå in eller inte i ditt hem kan du ofta välja mellan, men att de i varje fall kommer dit brukar räcka för att antingen kunna avbryta ett inbrott eller se ifall det redan har skett. Att ha larmet kopplat till din mobil är även det en fördel för att du snabbt ska kunna se om något händer när du inte är där. Du kan ofta även avstyra ett larm med din app om det är du som har råkat utlösa larmet.