Cykla säkert med ditt barn

Polkupyörää ostaessa

Polkupyörää ostaessa kannattaa ajatella mitä lisävarusteita tarvitaan. Kypärä on itsestäänselvä ja hyvä hengenvakuutus. Samoin valot. Valoja on monenlaisia sekä eteen ja taakse. Päässä oleva vilkkuva lamppu on hyvä ajaessa pimeässä kaupungissa sillä se näkyy hyvin. Muita hyödyllisiä tarvikkeita ovat pyöräkori edessä tai laukut tavaratelineen päällä. Voimakas lukko joka ylettyy pylvään tai puun ympärille pumppu ja juomapullopidin. Jos perheessä on pieniä lapsia lastenistuin tai lastenkuljetuskärryt tekee perheen pyöräretkestä täydellisen.

Det finns många saker du bör tänka på när det kommer till att cykla med ditt barn, speciellt de lite yngre barnen. En av de viktigaste aspekterna är säkerheten, både för dig själv och för barnet. Här nedan kan du läsa om olika saker att tänka på för att kunna cyklas säkert med ditt barn, från att köpa en modern sits, exempelvis Thule cykelsits, till att använda hjälm och känna till olika regler.

Thule cykelsits – modern barnsits som håller hög kvalitet

Innan du överhuvudtaget överväger att cykla iväg med ditt barn behöver du en bra cykelsits. Du måste trots allt kunna fokusera helt på vad du har framför dig, samt på att kunna hålla balansen. Det innebär att du behöver en plats på cykeln där ditt barn kan sitta säkert och stabilt. Just Thule cykelsits är ett bra val eftersom den kan anpassas utefter barnets storlek. Cykelsitsen är utvecklad för att kunna användas för barn upp till sex år eller upp till 22 kg.

Flera smarta designval

En annan fördel med just Thule cykelsits är att det svenska företaget har lagt ned otroligt mycket tid på att designa sitsen. Det märks, först och främst är den enkel att installera. Du monterar snabbt och lätt en fästanordning på cykelramen och därefter kan du fästa sitsen på fästanordningen. Den sitter stabilt, kan låsas och går även att justera i olika led. Själva säkerhetsbältet är också utvecklat för att kunna anpassas. Att cykelsitsen kan användas i flera år är en mycket god egenskap, speciellt eftersom moderna cykelsitsar inte är de allra billigaste på marknaden. Ändå är de inte så fasligt dyra som man kan tro. En cykelsits från Thule kan ligga på mellan 500 kronor upp till 1 500 kronor beroende på vilken modell du väljer.

Använd inte cykelsits för de allra minsta

Det är först när ett barn kan sitta upprätt på egen hand som det kan vara aktuellt att använda Thule cykelsits. Generellt är det från och med nio månader som gäller men det gäller att du själv får bedöma om det passar eller ej. Hjälmen är ett måste, både för dig och för ditt barn. Du kanske tänker att det inte är så viktigt att du själv använder hjälm men vad ska ditt barn göra om du tappar medvetandet vid en olycka?

Använd ekerskydd

En annan viktig aspekt att tänka på är att barnen lätt kan få för sig att stoppa in fötterna i cykelhjulets ekrar. Använd ekerskydd för att hindra möjligheten redan från start.