Lär dig ”allt” om städning

Lär dig ”allt” om städning

Nåja, den här texten kommer knappast att lära dig allt om städning. Men det kan vara en god introduktion till bättre städning. Texten är överblickande, med fokus på saker som städfrekvens, hur man städer mer effektivt och hur man städar i olika rum, sen kan du fortsätta och gå vidare för här kan du läsa allt om städning.

Hur ofta bör man städa?

Hur ofta man bör städa är svårt att ge ett generellt svar på. Det korta svaret är att det beror på vilken del av hemmet det gäller. Samtidigt kan man konstatera att det är viktiga att städa ganska ofta – inte bara för att vi ska må bättre och för att det ska vara trevligare att vara hemma – utan även för hälsan.

För merparten av hemmet räcker det fint med en städning någon gång i veckan. När det gäller känsligare utrymmen som badrum och kök, så bör de hållas rent kontinuerligt vilket, i de flesta fall, innebär att de bör städas varje dag. De behöver kanske inte städas grundligt varje dag, men de bör åtminstone torkas rent och städas i den mån som krävs för att hålla en god hygien.

  • I köket. Torka av spishäll och köksytor dagligen. Gör rent diskhon och sköt disken varje dag.
  • I badrummet. Gör rent toalettstol och torka av duschen samt handfat och kran. Det är enkelt att göra i samband med användning, och det gör att en god hygien hålls samt förhindrar att kalkavlagringar hinner skapas.

Någon gång i veckan bör hemmet städas noggrant. Det kan till exempel handla om att dammsuga, torka golven (åtminstone i kök och badrum) samt damma av öppna ytor och hyllor. Gör även rent köksmaskiner.

”Allt” om städning – Tips för att städa mer effektivt

Det finns en rad olika tips man kan använda sig av för att städa mer effektivt. Tipsen täcker inte allt om städning och hur det bör utföras – men de kan åtminstone göra att det går fortare, utan att tumma på resultaten.

  • Städa hela huset på en gång, istället för ett rum åt gången.
  • Ha alla rengöringsartiklar på ett och samma ställa – gärna i exempelvis en vagn, så det är portabelt.
  • Läs på mer om städning generellt. Sök till exempel på fraser som ”allt om städning” och ”lära sig allt om städning” på nätet. Du bör få fram flera resultat som hjälper dig på vägen till ett mer effektivt städande.