Skor

Ecco skor - Något som passar alla

Det välkända skomärket Ecco har nog de flesta människor hört talas om. Och vem gillar inte snygga och komfortabla skor som ändå består av en riktigt hög kvalitet? Eccos fokus inom skobranschen är att göra och erhålla sulor som både är bekväma och bra för fötterna med både en god dämpning och fjädring. Skor från Ecco kan man alltså ha i många år. Dina fötter kommer också att tacka dig, både under tiden du bär dem, men också senare i livet. Dessutom har företaget ett miljötänk då de försöker minska sin påverkan på miljön som härrör från garvningen av lädret.

Företaget Ecco grundades år 1965 av Karl Toosbuy i Danmark, men det var inte förrän under 1980-talet som företaget började alltmer ta sig ut på den internationella skomarknaden. Idag återfinns företaget i cirka 88 olika länder världen över. I Sverige hittar man så kallade Ecco Stores, som drivs av privata handlare under ett franchiseföretag. Du kan även handla Ecco skor online i olika skobutiker.

Målet med Ecco skorna har enligt företaget, varit att tillverka skor som passar sina kunders efterfrågan på bekväma skor. Eccos vision är också att vara det mest attraktiva skomärket inom området för nyskapande komfortskor.

Ecco skor för hela familjen

Oavsett om du söker Ecco skor för dam, herr eller barn, kommer du att finna skor som är väl anpassade för varje kön, individ och smak. För barn finns till exempel stövlar, kängor och sneakers, allt för att passa både smak och syfte. På hösten/vintern kan till exempel Ecco skor som är tillverkade av Gore-Tex, vilket gör dem vattentäta, vara ett utmärkt val till ett barn som tycker om att vara ute och plaska i vattenpölarna.

För dam och herr finns också mycket att välja på och Ecco erbjuder ett stort sortiment för att du och din familj ska hitta de skor som passar just er. Ecco skor finns i många olika utföranden, storlekar och färger. Det finns givetvis även i olika slags material och foder, beroende på vad du föredrar och ska ha skorna till. Du hittar allt från boots och sneakers till stövlar, sandaler, ballerinas och klackskor.

Cykel

Cykelsits – hur säkert är det?

Att ta med barnen på en cykeltur kan vara riktigt roligt. Om du har en cykelsits behöver du inte vänta på att de ska kunna börja cykla själva. Att montera en sits på cykeln är enkelt, och produkter på marknaden ska uppfylla relativt högt ställda säkerhetskrav.

Men hur säkert är det egentligen? Givetvis finns det alltid en risk med att skjutsa barn på cykel, även om den må vara liten.

Faktorer som påverkar

Det finns flertalet faktorer som påverkar säkerheten när ett barn ska skjutsas i en cykelsits. En av de faktorerna är hur mycket den som skjutsar väger. Väger chauffören till exempel 90 kilo kommer cykelsitsen att påverka balansen mindre än om chauffören väger 50 kilo. Den som trampar, dess vikt och styrka, är alltså något som spelar in en del i säkerheten. Det här kan till viss del kompenseras om man har en elcykel när man cyklar med barn. Gravitationspunkten sänks något, förutsatt att batteriet sitter lågt (vilket det brukar göra). Cykeln blir helt enkelt mer stabil.

En annan faktor som påverkar är givetvis cykelsitsen i sig. Som nämnt ovan finns det säkerhetsstandarder som produkterna ska uppfylla. Givetvis kan det dock finnas brister i detta. Ett exempel på det framgår när Råd och Rön testade olika produkter på marknaden. Där såg man att ett antal produkter inte uppfyllde standard vad gäller lutning. Att noga jämföra produkter, titta på recensioner och omdömen är något som lönar sig i slutändan.

Sits jämfört med vagn

Cykelvagnar anses ofta säkrar än sitsar – och så kan det också vara i många fall. Generellt är en vagn säkrare när man kör på cykelbanor och vägar där det inte finns någon annan trafik. Om man däremot ska cykla på platser där det rör sig mycket bilar, finns det en risk att vagnen inte syns i alla lägen. De är helt enkelt väldigt låga och riskerar att missas av bilförare.

Vid ett fall är det generellt dock säkrare i en vagn, förutsatt att barnen är fastspända och har hjälm. Från en cykelsits är det längre ned till marken, vilket givetvis påverkar kraften i ett fall. Dessutom är de mindre benägna att tippa.

Kök

Varje festlig tillställning har ungefär samma utmaningar för värden och värdinnan att reda ut. Förutom planering samt inbjudningar eller gästlista är det en fråga om mat och dryck. I vissa sammanhang är rätten redan beslutad. Det gäller bland annat om man bjuder in till surströmmingsmiddag eller kräftskiva. Räkfrossa är ytterligare ett bra exempel. Här gäller det bara att se till att man har alla de tillbehör som kan önskas av gästerna. Denna sorts tillställningar har vissa oskrivna regler. I viss mån är dessa lokala varför man kan vinna på att höra sig för. Genom att anlita cateringföretag i Stockholm kan man få all tänkbar information som är bra att känna till. Även om man kan ha väldigt specifika önskemål, är dessa företag proffs på att hitta vad som krävs för att festen skall bli så bra som möjligt.

Full service vid catering

När man bokar catering i Stockholm eller andra delar av landet är det fokus på service! Allt ifrån matlagning till dukning och disk kan inkluderas utan svårigheter. Viktigt att komma ihåg är att man kan behöva vara ute i god tid. Det finns en hel del cateringföretag men man är sällan ensam om att vilja bjuda till fest. Genom att ha tänkt igenom vad man söker innan en kontakt, går det snabbt och enkelt att få offert på kalaset.

Som inköpare har man alla möjligheter att forma tillställningen som man önskar. Kanske skall det vara serveringspersonal inhyrd för att sköta ruljangsen? Önskas fördrinkar och snacks? Kanske är det en flerrättersmiddag där varje kuvert skall ha rader av gafflar och knivar? Här finns det egentligen inga hinder vad cateringföretaget anbelangar. Det rör sig i stort om vad du som kund är intresserad av. Kommunicera tydligt till cateringföretaget för att de skall ha tid på sig att ta fram en meny som fungerar för festen.

Dryck och kaffe är en sak för sig. Här kan man ha stora olikheter i vad man önskar servera. För den som inte vill ha alkohol går det att finna en uppsjö alkoholfria alternativ som är minnesvärda. Att endast erbjuda mineralvatten till den som inte dricker kan framstå märkligt och kanske i viss utsträckning som en förolämpning. Testa istället fruktmust eller alkoholfritt öl. Det har kommit en rad nya alternativ på marknaden som kan vara av stort intresse för den som vill bjuda på någonting smakrikt till kosten. Via denna sida finns åtskillig information om catering i närheten av Stockholm.

Cykelsits

Polkupyörää ostaessa

Polkupyörää ostaessa kannattaa ajatella mitä lisävarusteita tarvitaan. Kypärä on itsestäänselvä ja hyvä hengenvakuutus. Samoin valot. Valoja on monenlaisia sekä eteen ja taakse. Päässä oleva vilkkuva lamppu on hyvä ajaessa pimeässä kaupungissa sillä se näkyy hyvin. Muita hyödyllisiä tarvikkeita ovat pyöräkori edessä tai laukut tavaratelineen päällä. Voimakas lukko joka ylettyy pylvään tai puun ympärille pumppu ja juomapullopidin. Jos perheessä on pieniä lapsia lastenistuin tai lastenkuljetuskärryt tekee perheen pyöräretkestä täydellisen.

Det finns många saker du bör tänka på när det kommer till att cykla med ditt barn, speciellt de lite yngre barnen. En av de viktigaste aspekterna är säkerheten, både för dig själv och för barnet. Här nedan kan du läsa om olika saker att tänka på för att kunna cyklas säkert med ditt barn, från att köpa en modern sits, exempelvis Thule cykelsits, till att använda hjälm och känna till olika regler.

Thule cykelsits – modern barnsits som håller hög kvalitet

Innan du överhuvudtaget överväger att cykla iväg med ditt barn behöver du en bra cykelsits. Du måste trots allt kunna fokusera helt på vad du har framför dig, samt på att kunna hålla balansen. Det innebär att du behöver en plats på cykeln där ditt barn kan sitta säkert och stabilt. Just Thule cykelsits är ett bra val eftersom den kan anpassas utefter barnets storlek. Cykelsitsen är utvecklad för att kunna användas för barn upp till sex år eller upp till 22 kg.

Flera smarta designval

En annan fördel med just Thule cykelsits är att det svenska företaget har lagt ned otroligt mycket tid på att designa sitsen. Det märks, först och främst är den enkel att installera. Du monterar snabbt och lätt en fästanordning på cykelramen och därefter kan du fästa sitsen på fästanordningen. Den sitter stabilt, kan låsas och går även att justera i olika led. Själva säkerhetsbältet är också utvecklat för att kunna anpassas. Att cykelsitsen kan användas i flera år är en mycket god egenskap, speciellt eftersom moderna cykelsitsar inte är de allra billigaste på marknaden. Ändå är de inte så fasligt dyra som man kan tro. En cykelsits från Thule kan ligga på mellan 500 kronor upp till 1 500 kronor beroende på vilken modell du väljer.

Använd inte cykelsits för de allra minsta

Det är först när ett barn kan sitta upprätt på egen hand som det kan vara aktuellt att använda Thule cykelsits. Generellt är det från och med nio månader som gäller men det gäller att du själv får bedöma om det passar eller ej. Hjälmen är ett måste, både för dig och för ditt barn. Du kanske tänker att det inte är så viktigt att du själv använder hjälm men vad ska ditt barn göra om du tappar medvetandet vid en olycka?

Använd ekerskydd

En annan viktig aspekt att tänka på är att barnen lätt kan få för sig att stoppa in fötterna i cykelhjulets ekrar. Använd ekerskydd för att hindra möjligheten redan från start.

Företagslarm

Företagslarm med kamerabevakning

Det går inte att peka på ett visst företagslarm och säga att det utgör en standard. Varje företag har sina unika utmaningar och risker vilket man behöver ta med i beräkningarna för att företagslarmet skall göra så bra skillnad som möjligt. Här finns det inte någonting standardiserat annat än vissa generella behov som inte är kopplade till verksamhetens art eller geografi. Många gånger utgår man från en stomme vilket utgörs av ett trådbundet inbrottslarm. Detta öppnar för en rad möjliga kompletteringar vilka alla fyller en viktig funktion i helheten. Det gäller såväl kameror som sensorer för att upptäcka risker i verksamhetens fastighet. Såväl brand som vatten, rök och inbrott kan monitoreras av larmpersonalen. Väljer man ett företagslarm från de större aktörerna på marknaden, kan man även räkna med en snabb utryckning oavsett var man befinner sig.

Vissa branscher är mer utsatta än andra när det kommer till brott. Överfallslarm och kameraövervakning kan här göra stor skillnad! Inte minst för personalen som jobbar i bolaget. Andra verksamheter har istället sina utmaningar i form av fukt och elproblematik. Då inget företag är identiskt med något annat, kan man behöva gå igenom behovet grundligt i samband med att man utför en installation. Kritiska punkter kan bevakas extra starkt för att minimera inbrottsförsök.

Bra investeringar

Det finns i allmänhet en rad försäkringar man kan teckna som företagare. Dessa skall i viss utsträckning hantera kostnader i samband med att någonting sker. Dock är det inte alltid man fullt räknat in vad det skulle innebära att verksamheten helt och hållet stannar under några dagar. Det kan innebära stora förluster som inte går att reparera med ersättningen från en försäkring. Som ett komplement till sådana är det därför viktigt att också ha ett bra företagslarm som förebygger och minimerar riskerna. Denna investering kan i bästa fall visa sig helt och hållet onödig, men i andra fall innebära att man kan driva vidare företaget trots att det förekommit intrång, skadegörelse eller varit risk för vattenskador.

Att hitta rätt företagslarm kräver ofta visst arbete. Dessa timmar kan man skatta sig lycklig för om man vid senare tillfälle skulle vara i behov av sitt företagslarm fullt ut.

Odla

Att börja odla grönsaker och blommor i hemmet är någonting om kan utvecklas till en stor hobby. Allt fler väljer att ”sätta spaden i marken” och bygga upp en kryddträdgård, tomatväxthus eller valfri annan odling. Det krävs inte mycket för att komma igång och man kan starta mer eller mindre omedelbart. Flera grödor går att så på friland medan andra kräver groddning i en skyddad och varm tillvaro. Det senare gäller inte minst om man vill få en tidig skörd. Växter som chili behöver i allmänhet få tidig groddning inomhus för att sedan planteras ut när frosten försvinner. Naturligtvis går det att odla även sådana växter på friland direkt, men skörden blir sen. Ett växthus påskyndar det hela och gör att man snabbare kan odla valfria växter. Värmer man upp sitt växthus kan det också vara perfekt för att dra upp de första.

Drivbänk inne

Beroende på hur man väljer att utforma sitt växthus kan det fungera utmärkt som drivbänk under tidiga delen av våren. I takt med att växterna blir större, kan man sedan göra om växthuset för att rymma plantor och jord. Att hitta rätt växthus är viktigt och någonting man skall värdera. Tid som läggs på att utvärdera växthus och placering kan snabbt visa sig vara bra spenderad tid.

Vissa av faktorerna i valet av växthus kan kännas enkla och konkreta även för den som inte tidigare genomfört någon hemmaodling. Andra element är svårare att få grepp om. Det kan vara frågan om vilket glas man skall använda, hur högt det bör vara, vilka ventilationsmöjligheter som erbjuds och hur man kan inreda. Oavsett vilka frågor man har är det en bra idé att gå igenom de olika växthustips som finns att studera. Detta för att man skall få ett så bra och stabilt resultat som möjligt inför somrar och vintrar! Beroende på den yta man har att tillgå kan det finnas en fördel i att välja den typ av växthus som står mot husväggen. Dessa tar mindre utrymme men ger stor möjlighet att odla under sommar och höst.

Hem

Är du en av alla de som tänker att en lägenhet är tryggare än ett hus bara för att du har grannar överallt, är det dags att tänka om. Lägenhetsinbrott ökar nämligen och det är på tiden att alla börjar att ta det på allvar. Att enbart förlita sig på att grannarna du knappt pratar med ska upptäcka att någon försöker bryta sig in, är förstås osäkert. Ett lägenhetslarm är då ett säkrare alternativ.

Större trygghet med lägenhetslarm

Inbrott i lägenheter ökar och man ser framför allt en ökning i december-januari då många är bortresta. Ett lägenhetslarm kan därför skydda mot ovälkomna gäster. En fördel är också att försäkringspremierna blir aningens lägre om man har inbrottslarm, vilket är bra om man nu ändå skulle få inbrott trots att man har ett larm. Vissa larm låter högt vid utslag vilket kan vara positivt då grannarna effektivt blir varnade. I en villa är det inte säkert att grannarna hör, men i en lägenhet är chansen betydligt större att någon hör och kan ringa polisen. Det höga ljudet kan också eventuellt avskräcka de som försöker bryta sig in.

En lägenhet behöver i regel inte samma typ av omfattning av larm som en villa behöver. Detta beror på bland annat på att lägenheter ofta är mycket mindre samt att de inte behöver samma typ av skalskydd som en villa. I övrigt skiljer sig ofta inte larmen mellan lägenheter och villor.

Vad för komponenter ska man ha?

Rörelsedetektor och kameradetektor kan vara bra att ha. Även larma fönstren och dörren. Rökdetektor är bra för att snabbt kunna upptäcka om det brinner i din lägenhet när du inte är hemma. När det kopplas direkt till en larmcentral kan de vidarekoppla larmet till brandkåren, till skillnad från att som med en vanlig brandvarnare förlita sig på att grannarna är hemma och kan höra ditt larm. Ytterligare en bra sak att välja till är att väktare åker ut på larm. Om de ska gå in eller inte i ditt hem kan du ofta välja mellan, men att de i varje fall kommer dit brukar räcka för att antingen kunna avbryta ett inbrott eller se ifall det redan har skett. Att ha larmet kopplat till din mobil är även det en fördel för att du snabbt ska kunna se om något händer när du inte är där. Du kan ofta även avstyra ett larm med din app om det är du som har råkat utlösa larmet.

 

Kök

Alla kök är unika, men att hitta rätt rätt sätt att utsmycka eller sätta prägel på just ditt kök kan vara svårt. Många väljer att hålla sitt kök enkelt, vitt, klassiskt och stilrent. Ett sätt att göra köket mer till sitt eget är därmed att installera köksknoppar som du gillar och som tilltalar den stil du vill ha. Det finns väldigt många olika typer och en liten sak som en köksknopp kan ändra känslan på hela köket. Du kanske inte ens behöver renovera köket utan det hjälper att måla om och byta handtagen? Köksknoppar gör faktiskt stor skillnad

Olika typer av köksknoppar

Utbudet av köksknoppar är stort och det kan vara svårt att välja vilket som passar just dig. Det finns köksknoppar i alla storlekar, former och material för att du som kund ska kunna hitta det handtag som du känner dig mest bekväm med i ditt kök. Beroende på vilken stil du vill ha kan du välja köksknoppar i läder, stål, plast, glas och mycket mer. De är dessa ytor du kommer röra mest vid i ditt kök och det är bra om du blir nöjd. Nästan alla olika typer av köksknoppar kommer i olika storlekar och set så att du kan applicera samma serie på hela köket om du vill.

Olika stilar på köksknoppar

Enkla köksknoppar – För någon som gillar det simpla och klassiska
Stilrena köksknoppar – För en snygg prägel på ditt kök
Rejäla köksknoppar – För en gedigen känsla av att vara hemma
Antika köksknoppar – För en lyxig känsla av att ha ett kök från en gammal herrgård på landet
Retro köksknoppar – Vill du ha flashbacks till 70-talet och lägga till en rolig touch på ditt kök är detta ett alternativ
Moderna köksknoppar – För den modemedvetna
Vågade köksknoppar – För den med unik stil

Olika användningsområden för köksknoppar

Det är ju egentligen så att en köksknopp är som vilket handtag som helst och kan sättas lite överallt i huset som passar. För att öppna garderoben eller byrolådan likväl som en snygg detalj på väggen där du kan hänga morgonrocken eller väskan? I hallen eller på badrummet, det finn köksknoppar som passar att placeras över hela ditt hus, inte bara i köket. Om man har fantasin kan de bli till unika och moderna detaljer i ditt hem som inte går att återfinna någon annan stans. Ut och leta efter en knopp i flera olika utföranden och se vilket som passar just ditt kök och stil.

Barncykel

Att lära sig cykla är en färdighet som man en gång lär sig och därefter aldrig glömmer. Det är dock inte så enkelt som att du kan köpa en barncykel till ditt barn och förvänta dig att barnet själv lär sig cykla – du spelar en viktig roll under inlärningsprocessen. Alla barn gör framsteg i sin egen takt, men vissa barn kan lära sig cykla på en eftermiddag.

Det viktigaste är att barnet har roligt. Du bör även komma ihåg att ditt barn har sitt eget sätt att lära sig och därför kan svara bättre på vissa metoder än andra. Var därför uppmärksam på vad som fungerar och inte fungerar, och anpassa dig vid behov.

Ett barn kan generellt sett lära sig cykla i åldern 3 till 6 år. Detta kan dock skilja sig åt något mellan olika individer, beroende på barnets mentala och fysiska utveckling. Du bör inte försöka tvinga fram inlärningen.

Så väljer du ut en barncykel

Du bör inte köpa en alltför stor barncykel som ditt barn är tänkt att “växa in i”. Detta kan göra att det tar längre tid för barnet att lära sig cykla, eller att processen helt avstannar. Det är därför viktigt att barncykeln har rätt passform. Du kan säkerställa att passformen är den rätta genom att säkerställa att barnet kan stå över överröret med bägge fötterna stadigt i marken. Han eller hon bör känna sig bekväm på cykeln och känna att han eller hon har kontroll över denna i alla lägen.

Välj rätt cykelhjälm

Innan barnet börjar lära sig cykla är det också viktigt att ni tillsammans provar ut en cykelhjälm. Hjälmen bör sitta rakt på huvudet, inte mer än 2,5 cm över ögonbrynen. Om hjälmen sitter för högt upp på pannan, eller rör sig mer än 2,5 cm när du trycker på hjälmen från ena sidan till den andra eller framifrån och bak, behöver den anpassas. Det kan också vara en indikation på att du bör välja en hjälm av mindre storlek.

När ni sedan ger er iväg för att påbörja inlärningsprocessen, bör du se till så barnets skosnören inte kommer i vägen för tramporna eller hjulen. Detsamma gäller löst åtsittande byxor.

Cyklar

Barn verkligen älskar att cykla! Du kommer kanske fortfarande ihåg hur det var första gången du cyklade? En barncykel är en av de presenter som ett barn aldrig glömmer. Som grädde på moset kommer cykeln dessutom att hålla barnet i god fysisk form, få honom eller henne att vistas utomhus, ger en viss känsla av frihet och en stor portion glädje. Redan när barnet är 2 år kan du köpa en balanscykel och när barnet är från 3 år och uppåt är det dags att börja titta på “riktiga” barncyklar!

Barn växer dock upp snabbt. Alla föräldrar känner till detta, och det är därför viktigt att välja rätt storlek på cykeln till ditt barn. Det kan också göra att det känns svårt att välja, men det är en viktig faktor för att barnet ska kunna cykla på sin cykel på ett säkert sätt och med gott mod. När du tittar på barncyklar för mindre barn är det viktigaste du bör tänka på att barnet ska känna sig trygg på sin cykel. Det är också viktigt att de tycker cykeln är häftig, för om du väljer en cykel som barnet inte tycker är tilltalande kommer cykeln sannolikt stå och samla damm.

Barncyklar för barn i alla åldrar

Det har aldrig tidigare funnits ett så brett urval av barncyklar på marknaden. Oavsett om ditt barn är tonåring eller betydligt yngre, finns det en cykel som passar ditt barn. Du bör dock undvika att köpa en cykel som är för stor eller för smal, utan istället försöka hitta en cykel som har precis rätt storlek.

När barnet är mellan 9 och 14 år gammalt är det dags att köpa en cykel på 24 tum. Dessa cyklar har de flesta funktioner som man normalt sett tänker sig att cyklar för vuxna har. Det kan till exempel handla om att cykeln har upp till 36 växlar, vilket kan tyckas något överdrivet för barncyklar, samt en drivlina med tre kedjeringar. Dessa funktioner gör dock cykeln såväl tyngre som mer komplicerad, och du bör därför inte lägga pengarna på sådant i detta skede. Du bör istället låta ditt barn vara ett barn så länge som möjligt. Om barnet ändå vill ha växlar kan du begränsa antalet växlar till ett ensiffrigt sådant.